Дієта - як спосіб зниження ризику захворювання судин

Дієта - як спосіб зниження ризику захворювання судин

Автор: Дата: 20.09.2017 Переглядів: 1857 Коментарі: 0

Як заявив співавтор дослідження з даної теми Джефрі Бергер, доцент медицини і хірургії в школі медицини Нью-Йоркського університету, збільшення кількості споживаних овочів і фруктів за день сприяє зниженню поширення захворювання периферичних судин ніг.

"Наше дослідження надало доказ важливості додавання овочів і фруктів при захворюваннях периферичних артерій" - сказав глава дослідження Шон Хефрон, викладач медицини в школі медицини Нью-Йорка.

Захворювання периферичних артерій (ЗАП) звужує артерії ноги, зменшуючи приплив крові і таким чином створюючи дискомфорт або хворобливі відчуття при ходьбі або коли людина стоїть.

Сердце

Автори дослідження відзначають, що незважаючи на встановлений зв'язок між вживанням овочів і фруктів і ЗПА. Така дієта набагато більшою мірою зменшує ризики коронарної хвороби серця і серцевих нападів, ніж, наприклад стандартний добовий моніторинг артеріального тиску за допомогою тонометру.

Дослідники намагалися охарактеризувати і виявити зв'язок між споживанням овочів і фруктів і наявністю ЗАП у великої кількості людей (випробовуваних).

Після перегляду отриманих даних, а це близько 3,7 мільйонів людей (середній вік 64 роки, у вибірці було 64,1 % жінок) автори зробили наступні висновки:

- люди, які їли по 3 або більшої порцій овочів і фруктів в день мали на 18% менше шансів розвитку ЗАП;

- коли відібрали результати за критерієм куріння, то прямий зв'язок між збільшенням вживання в їжу фруктів і овочів і зменшенням поширення ЗАП був встановлений у курців або колишніх курців;

- всього серед випробовуваних 6,3 % були схильні до впливу ЗАП і 29,9% дійсно вживали овочі та фрукти по 3 або більше разів на день.

Учасники заповнювали спеціальні медичні анкети та анкети щодо їх способу життя, а також пройшли тест кістково-плечового індексу. Всі учасники були розкидані в більш ніж 20000 місць по всіх США.

Множество людей

Автори також заявили, що:

- відсоток споживання в їжу фруктів і овочів в Америці дуже малий;

- зв'язок зі зменшенням ризиків прояву ЗАП і вживання фруктів і овочів залишається перманентним навіть враховуючи вік, статеву ознаку, расову приналежність, статус курця та інші кардіологічні ризики.  

Пов'язані товари

Коментарі

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар