Набори для відбору зразків (санітарної експертизи)

Показано з 1 по 6 з 6 (всього 1 сторінок)

Санітарна експертиза продовольчої продукції є одним з базових етапів роботи в галузі нагляду за якістю харчування населення.

Проведення санітарних заходів, гігієнічних експертиз дозволяє своєчасно віддавати постанови про знищення або переробку харчової продукції, визнаної непридатною до вживання в їжу.

Основною метою санітарної експертизи продуктів харчування є виявлення тих властивостей, які характеризують харчову цінність або нешкідливість даного продукту для людського здоров'я.

Конкретним завданням експертизи може бути виявлення і вивчення:

  • змін органолептичних властивостей їжі (кольору, запаху, смаку), причин, що викликали ці зміни;
  • присутності небезпечних для здоров'я речовин, шкідливих домішок в кількостях вище допустимої позначки наявності порушень хімічного складу, а також причин, що спровокували ці порушення;
  • ступеня бактеріального забруднення харчового продукту;
  • умов зберігання, які впливають на збереження і смакові якості;
  • епідеміологічних даних по продукту, ризику передачі збудників інфекції;
  • умов реалізації, переробки або знищення продукту в залежності від його стану.